Quartz ve NFT
Quartz duyurulduktan sonra, Ubisoft’ un Patronu Yves Guillemot, yeni bir soru-cevap videosunda geliştiricilere, NFT’ lerin gelecek zamanlarda hayatımızda çok daha fazla yer kaplayacağını savundu.
Ubisoft, Quartz adlı yeni blokchain teknolojisini piyasaya süreceğini açıkladıktan sonra sonra şirket, Ghost Recon: Breakpoint oyununda teknolojiyi nasıl kullanmayı planladıklarının üzerinden geçmişti.
Videoya aşağıdan erişebilirsiniz:
YouTube’da yayınlanan, Ubisoft BlockChain’ i Quartz’ ı detaylandıran video, o zamandan beri kullanıcılar ve medya tarafından çok fazla tepki almıştı.
Patron Her Şeye Rağmen NFT’ye Çok Güveniyor !
Ubisoft, Breakpoint’e oyuncuların oyuna 600 saatten fazla süre geçirdiklerinde kazanabilecekleri kozmetik bir NFT kazanacaklarını söyledi. NFT Teknolojini oyunlarına da yansıtmaktan kaçınmayan Yves Guillemot, göründüğü üzere NFT’lerin kalıcılığından emin gibi duruyor.
Guillemot, bu hafta, Ubisoft’ un geliştiricilerine NFT’lerin sadece bir başlangıç olduğu ve kullanımlarıyla ilgili tartışmaların odağında olan teknolojinin, ilerleyen zamanlarda daha çok oyuna entegre edilebilecekleri gerçeğini ve aynı zamanda akıllardaki soruları gidermek istemesinden dolayı, bir soru-cevap videosu hazırlamıştı.
Quartz’ dan sonra Ubisoft’ un dahili geliştiricileri, özellikle Ghost Recon: Breakpoint üzerinde çalışan ekip olmak üzere, NFT’lerin kullanımı konusunda son derece şüpheci bir yaklaşım sergilemişti.
Ubisoft Paris stüdyosundaki geliştiriciler, feci 2019 fiyaskosundan sonra iki yılın daha iyi bir bölümünü oyunu yeniden şekillendirmek için harcadıkları için NFT’lere yönelik baskı konusunda endişeli görünüyorlar. Kotaku tarafından görüntülenen bir topluluk raporuna göre, Breakpoint’ in yavaş yavaş kazandığı istikrar, NFT’lerin dahil edilmesi sayesinde toplumun düşüncelerine göre tekrar dibe çakılmaya başlamış gibi görünüyor.
Yves Guillemot’un harekete geçip, hemen ekiple konuşmak için Paris Stüdyosu’na gittiğini biliyorduk.
Burada, geliştiricilere, video oyun endüstrisindeki diğer tartışma konularının hedefi haline gelen hareketlerin nasıl şuanda kök saldığını ve NFT’lerin zamanla kabul edileceğine dair güvencinin tam olduğunu belirten bir konuşma yapmıştı.
Bununla birlikte, doğal olarak bazı çalışanlar, NFT gibi birçok insanın haberdar olmadığı yeni bir teknolojinin oyuna entegre edileceği konusunda başarılı olup olamayacaklarını ve aynı zamanda bunun doğru bir hamle olup olmayacağı konusunda endişe duyuyorlardı.
Aynı zamanda şirketin zaten var olan oyunlarında yaşadığı sıkıntıları düzeltip, oyunculara ve hayranlara daha iyi ürünler sunmak için ekstra olarak çalıştığı bu dönemde, böyle bir eklentiyi sağlıklı bir şekilde hayata nasıl geçirebileceklerini düşünmeleri de yaralarına tuz basar nitelikle olmuş olmalı ki, bu tarz düşünceler şirketin içerisini kasıp kavurmuş.
Paris stüdyosundaki geliştiriciler daha fazla bilgi için Guillemot’ a baskı yaptı ancak kendisi söyledikleri dışında herhangi bir ekstra açıklama yapmadı,
Fakat bunun yerine NFT’ lerin gelecekteki kullanım alanlarının durmadan genişleyeceğine de değinirken, metaverse konseptine ve Roblox’a atıfta bulundu.
Geliştiriciler, NFT’lerin işleri ve Ubisoft projelerinin kapsamı üzerinde ne gibi etkileri olacağı konusunda endişelerini dile getirdiler. Zaten halihazırdaki işleri ile birlikte Şirketin, böyle bir teknolojiyi kullanmaya başlayacağı için ekibin buna ayıracak zamanının olmadığını savundular.
Tam ve kesin olarak bir cevap vermese de patron Yves Guillemot, gelecekte NFT’ lerin hayatımızın büyük bir alanını kaplayacağını düşündüğü için geri kalmak istemeyeceklerini ve eş zamanlı olarak zorlu olacak olsa dahi şirketin menfaati için bu tarz bir kararın gerekliliği üzerinde baskı yaptı.
Yani anlayacağımız, NFT tartışması, Ubisoft’ un ve buna bağlı olarak Yves Guillemot’ un NFT’ ye güvendiklerini ve bu teknolojinin uzun yıllar bizler ile birlikte yaşayacağı konusunda kararlı görünüyorlar. Ghost Recon: Breakpoint ise bunun bir başlangıcı niteliği taşımakla birlikte, ilerleyen zamanalarda Ubisoft’ un yayımlayacağı oyunlarda da NFT entegre edilmiş özellikler göreceğimizi savunabiliriz.
Bu ve bunun gibi bir çok habere ulaşmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.
Kotaku topluluk raporuna buradan ulaşabilirsiniz.