Bir iddiaya göre, GSC Game World firması Stalker 2 oyununu piyasaya sürmek istedikleri sırada Ruya’nın Ukrayna’yı işgalinden kaçınmak ve oyunun gelişimine devam etmek için ana ofisini ve personelini Çek Cumhuriyeti’ne taşıyabilir.
Stalker 2 : Heart of Chornobyl, Ukrayna’nın Rusya tarafından saldırıya uğramasından en çok etkilenen oyunlardan biri demek kesinlikle abartmak olmaz.
Geliştirici firma GSC Game World ‘ün bu kadar etkilenmesinin ana sebeplerinden en büyüğü şirketin ana ofisinin ve ortaya çıkış yerinin Ukrayna’ da bulunuyor olması… Bu nedenle yakın zamanda bekleyenleriyle paylaşılması beklenen oyunun gelişimi bir süredir beklemeye alındı ve sık bir şekilde ertelendi.
Çek Cumhuriyetinin önde gelen oyun gazetecilerinden Pavel Dobrovsky’nin iddiasına göre GSC Game World Stalker 2 üzerinde çalışmaya devam etmek için merkezini komşu bir ülkeye taşıyacak.
Önümüzdeki haftalarda bu durum konunun hassaslığı ve aynı zamanda sert gerçekliği dolayısıyla değişmeye çok açık bir durumda olacaktır.
- STALKER 2’nin geliştirilmesi şu esnada askıya alınmış olsa da kaynaklar, Şirketin ana merkezini Çek Cumhuriyeti’ne taşıdığını iddia ediyor.
Bunun gerçekleştiğine dair raporlar ilk olarak önde gelen bir Çek oyun sitesi olan Vortex aracılığıyla paylaşıldı ve Dobrovsky bu durumu kısa süre sonra Twitter’da takipçileriyle paylaştı.
Görünüşe göre GSC tüm operasyonunu Prag’a ya da yakın bir yere taşıyacak ve her şeyin yolunda gitmesi durumunda pek tabii gerekli bütün lojistik işlerinin de kısa bir sürede halledilmesi durumunda şirket bu süreç esnasında Stalker 2 ‘yi geliştirme fikrine odaklanıp ülkelerinde yaşanan olaylardan olabildiğince az etkilenmeye çalışabilir.
- Ayrıca , GSC Game World, STALKER 2 altyazısını konumunun Ukraynaca yazılışını yansıtacak şekilde değiştirdi, bu nedenle oyun artık Rusça yazım olan “Chernobyl” yerine “Heart of Chornobyl” olarak biliniyor.
Oyunun konusu göz önüne alındığında, mevcut jeopolitik durumun GSC şirketini arada bırakabilecek bir konumda olduğu gözle görülebilir nitelikte.
GSC, ülkeler arası yaşanan olayların ilk aşamalarında Rus işgali hakkında bir açıklama yapmıştı .
Bu açıklama ile birlikte ekibin daha güncel ve acil konular sebebiyle oyunun geliştirilmesini durdurması gerekebileceği bizlerle belirtilmişti.
Bu noktadan sonra durum hızla yokuş yukarı gitmeye devam etti ve iki ülke kendilerini aralarındaki savaşta kilitli buldu. Oyunu geliştirmek şirketin endişeleneceği bir konu olmaktan çıktı.
Ancak Çek kaynakları doğruysa, GSC’nin oyunları üzerinde çalışmaya devam etme fırsatı bulabilecek bir pozisyona gelebilmesi hem kendiler için hemde bekleyenleri için sevindirici bir haber olacaktır.
GSC Game World’ün Stalker 2 için ulaşmak istedikleri hedeflerin önüne büyük bir engel konulmuş olsa da mevcut durumda herhangi bir kesinlik unsuru olmadığını da sizlerle paylaşmak isteriz.
Yaşanan ve yaşanıyor olan savaştan önce prodüksiyonun nasıl ilerlediğini ve şirketin neler yapacağını kestirebiliyorduk. İlerleyen zamanlarda bu konu hakkında sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.
Bu ve bunun gibi daha çok habere ulaşmak isterseniz buraya, Stalker 2 Resmi Web Sitesine ulaşmak isterseniz de buraya tıklayabilirsiniz.