Sony Bungie’yi Satın Aldı
Sony , sözü edilen, saygın ve köklü geliştirme stüdyosu Bungie’yi satın alarak, bu rakipler arasında harekete geçen ilk şirket oldu. İşlemin 3,6 milyar dolara ulaşmasıyla birlikte, Microsoft tarafından son aylarda öne sürülen daha önemli meblağların gölgesinde kalma riskini taşıyor, ancak bu satın almanın kendi başına büyük fayda sağlamadığı anlamına gelmiyor.
Bungie‘nin son zamanlardaki başlıca ihracatı, popüler oyun serisi Destiny oldu ve Destiny 2 , şu anda piyasadaki en popüler MMO benzeri birinci şahıs nişancı oyunlarından biri. Bungie, belki de en çok 2000 yılında Microsoft’un mülkiyetinde olan Halo serisinin ilk yaratıcısı olarak biliniyor . En ikonik Xbox serisinin atasının artık Sony’ye ait olması, ilk başta Xbox için yeni bir başlangıç gibi görünebilir. Ancak Sony’nin bu satın alma sonucunda diğer platformları kapatmayı planlamadığını düşünmeliler. Sony , hem mevcut hem de gelecekteki sürümler için Bungie oyunları için çok platformlu sürümleri sürdürme niyetini zaten belirtti .
Sony‘nin kapsayıcı nitelikteki bu vaadi, belki de rakipler arasında oyun ortamının geleceğinin simbiyotik ve karşılıklı olarak faydalı bir doğadan biri olması gerektiğine dair tonu ayarlayarak taktiksel olarak görülebilir. En büyük şirketlerin satın almalar yoluyla kendi portföylerini geliştirmesiyle, başlıklar daha sonra erişilebilirlik ve çapraz oyun üzerinde daha büyük ve yeni bulunan bir vurguya sahip olabilir, karlar ve daha büyük oyuncu tabanları çok platformlu sürümleri teşvik etmeye yardımcı olur. Bu, kuşkusuz, genellikle arkaik ve belirsiz ‘konsol savaşlarından’ en sevdikleri oyunlarla ilgili daha fazla erişilebilirlik lehine uzaklaşmak isteyen birçok oyuncu için değişikliği memnuniyetle karşılayacaktır .
İkisi Nasıl Karşılaştırılır?
Nispeten, Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın alması, hareketten elde ettiği daha fazla tür tanımlayıcı başlık nedeniyle dışa doğru daha etkileyici görünse de, Sony’nin Bungie’yi satın alması için neredeyse 20 kat daha az ödediğini hesaba katmak da önemlidir. Sony’nin piyasa değeri, Microsoft’un bahsi geçen 2,3 trilyon $’ına kıyasla 139 milyar $ olduğu düşünüldüğünde, Sony’nin bu yükselen satın almaya dayalı pazarda kafa kafaya rekabet etmesi mümkün değil, çünkü başka şekillerde rekabet edebilir ; bunun yerine, koşuda kalmak için kurnaz bir iş göstermek isteyecektir.
Sony’nin yalnızca şu anda yayınlanan bir IP açısından Destiny serisine sahip olmasına rağmen, Bungie’nin geliştirme aşamasında olan bir kahraman nişancı tipi oyunu olduğu bildiriliyor. Halihazırda mevcut olan oyunlar göz önüne alındığında bu, görünüşte pahalı görünse de, Sony’nin çalışmak istediği gelecekteki bir yol haritasına net bir şekilde odaklandığı ve Bungie’nin bu hedefe ulaşmada kilit bir figür olduğu açıktır. Bu, oyun ortamında yeni bir ticari operasyon dönemi olarak görünen Sony tarafından atılan ilk adımlardan biri olmakla birlikte, Bungie’nin sahipliğini almak, bu kapsamlı amacı başlatmak için nispeten güvenli bir temeldir. Ek olarak, birçoğu Destiny 2’nin büyük potansiyel büyümesine işaret ediyorOyunun zaten ücretsiz oynanabilen doğası, potansiyel olarak kazançlı sonuçlar için Sony tarafından kaynak enjeksiyonu ile birleştiğinde satın almanın habercisi olabilir.
Playstation CEO’su Jim Ryan , Bungie’nin satın alınmasının hemen ardından stüdyoları satın almak için daha fazla planın ipuçlarını verdiğinden, bunun Sony’nin satın alma planındaki ilk adım olması muhtemeldir . Bu satın alma, oyunun ticari yönü içinde çok belirsiz zamanlarda suların mantıklı bir testidir ve Sony’nin planlarını harekete geçirmeye başlamasına izin verirken, önceki birkaç ayda Microsoft’a verilen otoriter odaktan gerekli bir dikkat kaymasını sağlar. tanıklık etti. Yakın gelecekte her iki taraftan da kesinlikle daha fazla satın almanın geleceği ile birlikte, kesinlikle ilginç birkaç ay bizi bekliyor.
Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.
-Tiny Tina’s Wonderlands , Graveborn ve Spore Warden Sınıfları
Bu tarz içerikler için GENEL kategorimizi ziyaret edebilirsiniz